Afbeelding

‘Sluiting Nesciobrug uitgesteld’

Algemeen

DIEMEN - De sluiting van de Nesciobrug, die Diemen en IJburg met elkaar verbindt, wordt met bijna twee weken uitgesteld. De werkzaamheden waardoor de brug gesloten moest worden, starten later vanwege onvrede bij omwonenden. Dit meldt Het Parool.

De fiets- en voetgangersbrug zou vanaf maandag dichtgaan om de Westelijke Merwedekanaaldijk, waarop de brug uitkomt, te herstellen. De dijk moet opnieuw geasfalteerd worden vanwege verzakking van de weg. Die werkzaamheden zijn nog steeds nodig, maar zijn uitgesteld tot zaterdag 15 oktober, aldus Het Parool.

De brug werd maandag met hekken afgezet. Deze werden later op de dag verwijderd. Een woordvoerder van de gemeente heeft Het Parool laten weten dat de gemeente eerst de tijd wil nemen om omwonenden goed te informeren over de werkzaamheden, de planning en de omleidingsroute. De woordvoerder heeft het dagblad laten weten dat dit in eerste instantie niet goed is gegaan en dat daardoor veel onduidelijkheid en onvrede is ontstaan.

Door middel van een informatiebrief en lichtkarren zal de buurt geïnformeerd worden. Daarna gaat de brug van 15 tot en met 23 oktober dicht, en wordt de Westelijke Merwedekanaaldijk van 15 oktober tot en met 4 november afgesloten. Het verkeer wordt gedurende die tijd omgeleid, aldus Het Parool.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief