House of Bird in het Diemerbos.
House of Bird in het Diemerbos. Foto: Trudy Kroese

House of Bird houdt zaterdag Bocktoberfest

Algemeen

DIEMEN - House of Bird in het Diemerbos houdt op zaterdag 1 oktober het Bocktoberfest. Het Bocktoberfest duurt van 15.00 tot 23.00 uur. Het Nederlands kampioenschap bockspringen begint om 16.00 uur.

Er is vanaf 15.00 uur een programma waar bezoekers onder meer vier unieke bieren uit het eigen brouwlab kunnen proven en ook is er een gratis openingsfust. 

De afgelopen weken is House of Bird druk bezig geweest met de voorbereiding van het Bocktoberfest. “Het evenement wordt met veel enthousiasme ontvangen. Dat is super. Het belooft echt een mooi feestje te worden”, vertelt mede-oprichter Teun IJff. “Ik kijk zelf enorm uit naar het Nederlands kampioenschap bockspringen: een ludiek evenement waarvoor al flink wat deelnemers zich hebben aangemeld.” 

Het Open NK bockspringen start om 16.00 uur. De bockspringer die het parcours het snelst aflegt wint een mooie prijs én mag zich komend jaar Nederlands kampioen bockspringen noemen. Meedoen is gratis en aanmelden kan via de website. Tijdens het Bocktoberfest is er van alles te ontdekken. Er zijn onder meer vier unieke bieren die in hele kleine batches gebrouwen zijn in het eigen brouwlab. Deze bieren kunnen gratis worden geproefd.

Verder verzorgt een van de meest succesvolle Nederlandse coverbands vanaf 15.00 uur livemuziek. De band The Tributes, bekend van aftershows van onder andere Kensington en The Rolling Stones, zal er een swingend muziekspektakel van maken. Om 19.00 uur neemt DJ Joppe het feestje over. Hij zal de avond vullen met de leukste hits.

Ook het menu van House of Bird is volledig omgegooid voor het Bocktoberfest. “Al het food staat helemaal in het teken van het Bocktoberfest”, aldus Teun IJff. “We serveren onder andere bockworst, diverse bites en heerlijke vegetarische saté. Er valt genoeg te proeven.”

Het Bocktoberfest is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op: www.houseofbird.nl/bocktoberfest.

House of Bird is in 2020 opengegaan. De horecazaak in het Diemerbos trekt veel inwoners van Diemen en plaatsen in de regio zoals Amsterdam en Weesp. House of Bird organiseerde al eerder evenementen zoals het Bird Festivalk, dat in mei werd gehouden. Het Bird Festivalk trok veel publiek en was zeer gezellig.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief