De voorstelling op de accommodatie van DKV Victoria.
De voorstelling op de accommodatie van DKV Victoria. Foto: Trudy Kroese

De Kersenboom viert 12,5-jarig bestaan

Algemeen

DIEMEN - Brede school De Kersenboom vierde vrijdag haar 12,5-jarig bestaan. Het lustrum werd gevierd met een voorstelling op de accommodatie van korfbalvereniging DKV Victoria. De leerlingen van de school hadden de voorstelling ‘s morgens geoefend met de Klanken Karavaan.

De Kersenboom startte op 1 maart 2010 in een tijdelijk schoolgebouw vlak bij de huidige school. Caroline Naumovski was toen directeur en startte met een paar kinderen. De school heeft de afgelopen 12,5 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De Kersenboom beschikt ondertussen over een prachtig en modern gebouw aan de Sportlaan 2, vlak bij Sportpark De Diemen.

Caroline Naumovski nam aan het einde van het vorige schooljaar afscheid als directeur van De Kersenboom. Zij is opgevolgd door Anne-Marie de Smalen. Zij is directeur ad interim. De Smalen: “Wij hebben op dit moment ongeveer 440 leerlingen en zo’n 35 medewerkers. Er zitten alleen kinderen uit de wijk Plantage de Sniep op De Kersenboom. Wij werken niet met een wachtlijst. Wij zijn verplicht om alle kinderen die in Plantage de Sniep wonen aan te nemen.”

Zij omschrijft De Kersenboom als een buurtschool met moderne leermethoden en een enorm enthousiast team dat elke dag weer klaar staat om goed onderwijs te bieden. In de school zijn bijvoorbeeld diverse leerpleinen waar kinderen buiten de klas zelfstandig leerstof verwerken of extra instructies krijgen van leerkrachten of ondersteuners. De Smalen geeft aan dat het contact tussen de directie, het team en de ouders goed is. De Kersenboom ligt op een aantrekkelijke locatie. 

De Smalen: “Tijdens de gymlessen maken wij in de maanden na de zomervakantie en in het voorjaar gebruik van de velden van korfbalvereniging DKV Victoria. In de andere perioden van het jaar krijgen onze leerlingen gymles in Sporthallen Diemen.”

Uit de krant