Afbeelding

Asielzoekers Diemen kunnen in Aalsmeer terecht

Algemeen

DIEMEN - De asielzoekers die sinds juli in de crisisnoodopvang in Sporthallen Diemen verblijven, kunnen vanaf 10 oktober terecht in een opvanglocatie in Aalsmeer. 

Dat hebben de beide gemeenten afgesproken. Op deze manier kunnen deze families, voor wie geen plaats was in een regulier opvangcentrum, bij elkaar blijven en hoeven ze niet terug naar Ter Apel. De verplaatsing van de groep uit Diemen zal op 10 oktober plaatsvinden als de opvanglocatie in Aalsmeer gereed is.

Burgemeester Boog is tevreden met de oplossing die nu samen met Aalsmeer is gevonden: “Ik ben er erg trots op dat we in Diemen zo snel mee konden werken aan een oplossing voor deze groep mensen die huis en haard zijn ontvlucht. Ik vind het ook belangrijk dat we met Aalsmeer hebben kunnen afspreken dat deze groep daar op een goede plek terecht kan. Zo blijven ze samen, houden ze de ondersteuning van de voor hun bekende Rode Kruis-medewerkers en komen ze niet in de onzekere situatie van terugkeer naar Ter Apel. Hoe vervelend de reden van de noodopvang ook is, hun verblijf in Diemen heeft hun rust gebracht. De opvang is goed verlopen.”

De burgemeester is dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers en van de medewerkers van het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk, Welzijn Diemen en ook van de gemeente.

Burgemeester Boog: “Mede dankzij hen heeft Diemen zich van zijn beste kant laten zien. De onrust in de wereld is niet voorbij. Hopelijk is het niet al te vaak nodig, maar gelukkig kunnen we hier in Diemen soms iets doen voor mensen in noodsituaties en hun een veilige en rustig plek bieden.”

De burgemeester ging eerder uit van opvang tot 1 oktober in Diemen, maar dan is de locatie in Aalsmeer nog niet gereed en is er geen tijd voor een goede verhuizing. Daarom is afgesproken dat de opvang in de sporthal iets langer duurt. Na 10 oktober kunnen dan de afrondende werkzaamheden van de eerder geplande verbouwing van de sporthal worden uitgevoerd. De bedoeling is dat de hal, zoals al afgesproken met de sportverenigingen, na de herfstvakantie, op 24 oktober, weer voor de reguliere gebruikers beschikbaar is.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief