Afbeelding

Ons Diemen stelt vragen over verkeersveiligheid bij De Kersenboom

Algemeen

DIEMEN - De fractie van Ons Diemen heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid bij de brede school De Kersenboom in de wijk Plantage de Sniep.

De fractie van Ons Diemen geeft aan dat de verkeerscommissie van De Kersenboom bij de fractie op bezoek is geweest. Ons Diemen geeft aan dat er in het verleden een plan is gemaakt om een schoolplein te creëren aan beide zijden van de school, voor wachtende ouders en kinderen die uit school komen. 

“Bij de herontwikkeling is een deel van het schoolplein verdwenen. Nu worden de kinderen (van de bovenbouw) de weg opgedrukt. Een zeer ongewenste situatie. Het maken van een schoolplein aan de Sportlaan zal dat ten kosten gaan van de huidige parkeerplekken. Maar de veiligheid van kinderen gaat vóór de instandhouding en ontmoediging van autoverkeer”, aldus Ons Diemen.

Ons Diemen vraagt aan het college van B en W waar en hoe er een verkeersveilige situatie gecreëerd kan worden voor kinderen die naar school gaan en van school komen. “Ouders met ontzettend veel haast zetten hun kind(eren) af in de Jaap Havekottelaan of de Jan Brediuslaan. Sommige ouders presteren het zelfs om in de Jaap Havekottelaan te keren terwijl er fietsende schoolkinderen passeren, is ons verteld”, aldus Ons Diemen.

Ons Diemen vraagt of er tijdens de schooluren een stopverbod in de Jan Brediusstraat kan komen en of er een stopverbod en een eenrichtingsbord kunnen komen in de Jaap Havekottelaan. Ook vraagt de partij of er een auto-gedoogzone kan komen vanaf het fietspad vanaf de Muiderstraatweg, door de Jaap Havekottelaan tot aan de Jan Brediuslaan.

Tenslotte vraagt Ons Diemen aan het college of ambtenaren in overleg kunnen treden met de verkeerscommissie van BS De Kersenboom over overige knelpunten en wensen van de verkeerscommissie.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief