Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Diemen organiseert opnieuw cursus Politiek Actief

Algemeen

DIEMEN - De afgelopen twee jaar deden al zo’n 70 belangstellende inwoners mee aan de cursus Politiek Actief. Na die succesvolle edities van 2020 en 2021 organiseert de gemeente Diemen ook dit jaar weer zo’n cursus. 

Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de zaken waar de gemeente over gaat. Dat varieert van het uitreiken van paspoorten of rijbewijzen tot het ophalen van afval en van parkeren en groen tot het beleid op het gebied van duurzaamheid of tegen eenzaamheid. Over al deze zaken worden beslissingen genomen in de gemeenteraad. De cursus licht toe hoe dat proces gaat en hoe daarop invloed kan worden uitgeoefend. 

De cursus start woensdag 26 oktober 2022 en bestaat uit vijf bijeenkomsten. De cursus Politiek Actief wordt verzorgd door ProDemos. Onderdelen zijn bijvoorbeeld uitleg over de werking van een gemeente, een debattraining, het bijwonen van een raadsvergadering en een introductie in de gemeentefinanciën. 

Meedoen is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de griffier van de gemeenteraad viaraadsgriffier@diemen.nl. Daarbij is het verzoek om in een paar zinnen de motivatie om mee te doen aan te geven. Aanmelden kan tot en met 10 oktober 2022. De cursus vindt plaats op de avonden van woensdag 26 oktober, donderdag 3 november, woensdag 9 november, woensdag 16 november en donderdag 24 november. 

Burgemeester Boog vindt het belangrijk dat de inwoners van Diemen het politieke proces goed kunnen volgen: “De lokale politiek bepaalt veel zaken die onze inwoners direct raken. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, ondersteuning van zwakkeren in de samenleving of activiteiten in de wijken. Het is goed als zoveel mogelijk mensen weten hoe dat gaat en vooral ook weten hoe ze mee kunnen doen. De cursus Politiek Actief is daar een mooie manier voor. Iedereen is welkom en we zoeken juist heel diverse invalshoeken. Dus geef u op!’

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief