Afbeelding

Buitententoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ in Diemen-Zuid

Algemeen

DIEMEN - In de omgeving van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid is tot 11 oktober de buitententoonstelling ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ te zien. Een serie van 30 grote fotoportretten met indringende verhalen over huiselijk geweld en kindermishandeling. De fotoportretten hangen langs het fietspad bij het sportcentrum en langs het fietspad bij de flat Beukenhorst.

De makers van Stichting Open Mind willen hiermee geweld bespreekbaar maken en taboes eromheen doorbreken.

Wethouder Marian Everhardt heeft de tentoonstelling donderdagmiddag in het bijzijn van Guusje Veenhoven van Stichting Open Mind geopend. 

Marian Everhardt: “Het bespreekbaar maken en de taboes doorbreken is een belangrijk punt van aandacht in de regionale aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling, waar ook Diemen bij is aangesloten. Hiermee willen we drempels voor melders om hulp en advies te vragen verlagen. Het is iets waar mensen liever niet mee naar buiten treden en vaak twijfelen mensen of hun vermoedens wel kloppen. Toch kan er wél over praten de vaak vicieuze cirkel van geweld helpen doorbreken. Met dit project van Open Mind in samenwerking met een grote groep mensen die de cirkel van geweld hebben doorbroken, wordt huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar gemaakt.”

‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ reist dit jaar door de regio Amstelland. De buitententoonstelling bestaat uit indringende portretten en verhalen van personen die de cirkel van geweld zelf doorbroken hebben en over hoe zij dat gedaan hebben. Hiermee wil Stichting Open Mind huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht brengen, terugdringen, de schade ervan beperken, de vicieuze cirkel van geweld en de overdracht van generatie op generatie doorbreken. ‘WIJ kunnen met elkaar een veilig netwerk vormen rondom de slachtoffers, (potentiële) daders en hun sociale omgeving.’

Bel met 0800-2000 of chat met Veilig Thuis voor hulp of advies als het niet goed gaat in uw eigen gezin of als u zich zorgen maakt om een ander.
Bel bij acuut gevaar altijd 112.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief