Afbeelding

Op 1 september inloopavond over voorlopig ontwerp Van Gemertplantsoen

Algemeen

DIEMEN - De gemeente heeft omwonenden van het Van Gemertplantsoen per brief uitgenodigd voor een inloopavond over het voorlopige ontwerp van het Parkbos. 

Het parkbos komt op de plek waar in het verleden het Van Gemertplantsoen lag. Het plantsoen is verdwenen in verband met de werkzaamheden voor de spooronderdoorgang bij het NS-station in het centrum van Diemen.

De inloopavond vindt op donderdagavond 1 september plaats in het gemeentehuis en duurt van 18.00 tot 20.00 uur. Iedereen is welkom.

De gemeente heeft omwonenden van het Van Gemertplantsoen in april schetsen getoond van drie sferen van het toekomstige bos, park en weide.

“Er zijn 115 ingevulde vragenlijsten ontvangen na een online raadpleging en een inloopavond op 6 april. Op de sferen bos en park hebben we de meeste positieve reacties ontvangen. Daarom hebben we een voorlopig ontwerp gemaakt waarin we die twee sferen hebben gecombineerd tot Parkbos. Op de inloopavond van 1 september 2022 laten we zien hoe dat Parkbos er uit kan komen te zien. We presenteren een plankaart en een aantal 3-dimensionale schetsen zodat u zich een goed beeld kan vormen. Vervolgens kunt u hier uw reactie op geven. Ook wordt het voorlopig ontwerp in de week van 29 augustus op de website www.diemen.nl/vangemertplantsoen geplaatst. Daarna kunt u nog tot en met 18 september uw reactie geven op het ontwerp door het invullen van een online vragenlijst. Hierna gaan de ontwerpers aan de slag met het Definitief Ontwerp”, schrijft de gemeente in de brief aan omwonenden van het Van Gemertplantsoen.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief