Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Programma Diemer Festijn

Algemeen

DIEMEN - Tijdens de 38ste editie van het Diemer Festijn treden er weer artiesten op die bij veel inwoners van Diemen in de smaak zullen vallen. 

De 38ste editie van het Diemer Festijn duurt van dinsdag 6 september tot en met zaterdag 10 september. Het Diemer Festijn ging de afgelopen twee jaar niet door vanwege de coronapandemie. Het bestuur van Stichting Diemer Festijn en adviseur Wim Bohnenn (hij is tevens de presentator van het Diemer Festijn) zijn er in geslaagd om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Ook dit jaar is het motto: voor elk wat wils. Het Diemer Festijn begint dinsdagmiddag 6 september om 15.30 uur met de kermis. Er is tot en met zaterdag elke dag kermis.

Burgemeester Erik Boog opent het Diemer Festijn op woensdagmiddag 7 september om 14.30 uur. Daarna is er de Daarom Diemen Kindermiddag met een Meet & Greet met Paw Patrol met Rubble, Chase, Skye en Marshall. ‘s Avonds zijn er optredens van De Legendes, Yves Berendse en Jeroen van der Boom met band. 

Donderdag 8 september wordt de seniorenmiddag gehouden. Het Amsterdams Volkskoor zal dan de oudere inwoners van Diemen vermaken. ‘s Avonds treden Senna, Mart Hoogkamer en Tino Martin op in de feesttent.

Vrijdagavond 9 september treden Danny Nicolay, Mike Peterson, Quincy en Samantha Steenwijk op in de feesttent.

Op de slotdag op zaterdag 10 september is er een druk programma. Tussen 9.00 uur en 16.00 uur is er een kramenmarkt en om 12.00 uur start de superbingo in de feesttent. Op het Diemerplein is er van 20.15 uur tot 20.30 uur een optreden van Drum-Showband MCC Laren. Om 20.30 uur start op het Diemerplein een lampionnenoptocht, die wordt aangeboden door winkeliersvereniging Diemerplein. ‘s Avonds zijn er optredens van Danilo, Sven Versteeg, Danny de Munk en Peter Beense.

Op zaterdag 10 september wordt van 11.00 uur tot 15.00 uur ook de Gemeentedag gehouden. Ook wordt dan de Veiligheidsdag gehouden.

Het Diemer Festijn wordt afgesloten met een vuurwerk op Venserkade.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief