Afbeelding

Gerda Smit van Voedselbank Diemen: een zorgelijke situatie

Algemeen

DIEMEN - Gerda Smit, voorzitter van Stichting Voedselbank Diemen, vertelt dat er zich wekelijks een tot twee nieuwe cliënten aanmelden bij de Voedselbank Diemen. Zij spreekt van een zorgelijke situatie. 

Gerda Smit: “In het verleden zagen wij in de zomermaanden een afname van het aantal cliënten. Dat is dit jaar niet het geval. Er melden zich elke week één of twee nieuwe cliënten aan. Omdat er ook mensen uitstromen blijft het aantal cliënten gelijk: rond de 65.”

Zij maakt zich zorgen over de nabije toekomst. “Mensen hebben te maken met een hogere energierekening en duurdere boodschappen. Ik las van de week in de krant dat een gezin gemiddeld 1.500 euro per jaar meer aan boodschappen kwijt is. Dat is een enorm bedrag. Veel mensen hebben het moeilijk, waaronder mensen die moeten rondkomen van alleen een AOW-uitkering.”

Zij verwacht in het najaar een forse toename van het aantal cliënten. “In het najaar melden zich altijd veel nieuwe cliënten aan. Ik verwacht dat er dit jaar veel nieuwe cliënten bijkomen.”

Cliënten van de Voedselbank Diemen ontvangen elke vrijdag een voedselpakket. Dit gebeurt bij het uitgiftepunt in Diemen.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief