Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Diemenaar die verdacht wordt van ontucht met minderjarigen opgenomen in Pieter Baan Centrum

Algemeen

DIEMEN - De 72-jarige Diemenaar die is aangehouden op verdenking van ontucht met meerdere minderjarigen wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum ter observatie. 

Dit werd dinsdag duidelijk tijdens een tussentijdse zitting bij de rechtbank Amsterdam waarbij de Diemenaar niet aanwezig was.

De man zit vast op verdenking van verkrachting en ontucht met vier verschillende minderjarige slachtoffers, waaronder zijn eigen kind. De feiten zouden zijn gepleegd in Amsterdam, Amstelveen en Nepal op verschillende tijdstippen tussen 1993 en 2021. Het laatste feit waarvan hij wordt beschuldigd dateert van 18 februari 2021.

De Diemenaar heeft tot heden niets willen verklaren over de beschuldigingen. Volgens zijn advocaat wil hij het rapport van het Pieter Baan Centrum afwachten. Of hij daarna, op zitting, zal gaan praten, is voor haar nog onduidelijk.

De strafzaak is aangehouden tot 21 oktober. Dan is er opnieuw een pro forma zitting omdat het observatierapport van het Pieter Baan Centrum dan zeer waarschijnlijk nog niet klaar is.

De officier van justitie zei geen onderzoekswensen meer te hebben en wil zo snel mogelijk de strafzaak inhoudelijk behandelen.

Wanneer die inhoudelijke behandeling van de strafzaak is, wordt op de zitting van 21 oktober bekend gemaakt.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief