Afbeelding
Foto: Allard Faas

Renovatie van voormalige pastorie start op 22 augustus

Algemeen

DIEMEN - Stadsherstel Amsterdam N.V. heeft buurtbewoners vanmiddag per brief geïnformeerd over de renovatie van de voormalige pastorie aan de Hartveldseweg 24. 

“Stadsherstel Amsterdam N.V. heeft eind 2020 de voormalige pastorie aan de Hartveldseweg 24 in Diemen gekocht. Dit pand is aangewezen als Rijksmonument. Sinds enkele jaren wordt het pand niet meer gebruikt als pastorie voor de parochie Sint-Petrus Banden. Twee buurtbewoners hebben het initiatief genomen om het bijzondere pand een nieuw leven te geven. Onder andere verhuren zij de bijzondere ruimten van het pand voor filmopnamen en fotoshoots, tentoonstellingen en organiseren ze yogalessen”, aldus Stadsherstel.

“Stadsherstel richt zich op het duurzaam behoud van monumenten. Dat betekent dat ze steeds zoekt naar een exploitatie, die zorgt voor behoud van het fysieke erfgoed, maar ook aansluit op de maatschappelijke betekenis van het monument. Vanzelfsprekend mag dit gebruik niet leiden tot aantasting van de monumentale waarden van het pand. Het uitgangspunt van Stadsherstel voor de pastorie in Diemen is dat de huidige gebruikers in het pand blijven en hun activiteiten verder ontwikkelen. Daarbij is de missie “Een magische plek die verbindt en waar je blik verruimt”.”

De bouwkundige staat van het pand is slecht. De fundering en het casco moeten herstelt worden en daarnaast zullen alle installaties vervangen moeten worden en gaan wij het pand verduurzamen. Wij starten 22 augustus 2022 met het benodigde funderingsherstel en zullen de rest van de werkzaamheden aansluitend uitvoeren. Het funderingsherstel zal ongeveer vijf maanden duren en uitgevoerd worden door De Betonhoeve. Wij realiseren ons terdege dat u gedurende het funderingsherstel en de restauratie overlast kunt ervaren, maar doen ons uiterste best deze zoveel mogelijk te beperken”, aldus Stadsherstel Amsterdam N.V in de brief aan de buurtbewoners. 

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief