Arjan Anema en Sander van Weers.
Arjan Anema en Sander van Weers. Foto: Trudy Kroese

Arjan Anema en Sander van Weers brouwen speciaal bieren

Algemeen

DIEMEN - De Diemense bierbrouwers Arjan Anema en Sander van Weers brengen sinds enige tijd hun eigen bier op de markt. Arjan Anema (53) en Sander van Weers (53) wonen al lang in Diemen.

Anema woont hier 43 jaar, Van Weers 35 jaar. Van Weers woonde in het verleden lange tijd in een van de studentenflats aan de Rode Kruislaan. Anema en Van Weers leerden elkaar kennen in het legendarische café ‘t Trefcentrum op het studentencomplex aan de Rode Kruislaan. Van Weers maakte daar zijn eerste brouwsel. Eén van de biertjes vond zijn weg naar het ‘t Trefcentrum waar het onder de studentikoze naam ‘Natte Wanda’ werd verkocht. Anema sloot zich korte tijd later aan bij Van Weers. Zij brouwden toen bier als pure hobby.

Enkele jaren geleden pakten zij hun hobby weer op en startten Brouwerij Het Klooster. De naam verwijst naar het voormalige klooster aan de Hartveldseweg. Van Weers is een van de bewoners van het voormalige klooster. Anema en Van Weers hebben in de kelder van het gebouw een kleine brouwerij ingericht. Daar experimenteren zij met hun bierrecepten en brouwen zij ook op kleine schaal bier. Het echte brouwen wordt gedaan in een brouwerij in Almere.
Zij zijn enige tijd geleden met de verkoop van de door hun gebrouwen bieren begonnen. Het assortiment van Brouwerij Het Klooster bestaat op dit moment uit drie speciaal bieren: ‘t Klooster Blond, ‘t Klooster I.P.A en ‘t Klooster Saison. Zij omschrijven de smaak van de drie speciaal bieren als volgt: ‘t Klooster Blond: fris en hoppig, ‘t Klooster I.P.A: kruidig en bitter en ‘t Klooster Saison: aromatisch en bloemig.” De bieren zijn te bestellen op www.brouwerijhetklooster.nl
In juli zijn zij begonnen met de productie van Winterbier. Het kruidige en sterk alcoholische Winterbier wordt vanaf eind oktober verkocht. Anema en Van Weers zijn van plan om in de toekomst hun assortiment verder uit te breiden.
Zij verkopen hun speciaal bieren aan horecazaken, slijterijen en particulieren. Voor bestellingen in Diemen worden geen bezorgkosten in rekening gebracht.

Op de etiketten van flesjes van Brouwerij Het Klooster staan de drie Diemer eendjes die deel uitmaken van het gemeentewapen van Diemen. Anema en Van Weers benadrukken op deze manier hun sterke en langdurige band met Diemen. De etiketten maken ook duidelijk dat het om bier van brouwers uit Diemen gaat. Het ontwerp van de etiketten zijn van hun respectievelijke dochters: Inez Anema en Leia van Weers.
De etiketten op flessen maken de speciaal bieren van Brouwerij Het Klooster bij uitstek geschikt als relatiegeschenk van bedrijven, verenigingen en instanties in Diemen
Anema en Van Weers hopen binnen een aantal jaar een eigen microbrouwerij op te starten in Diemen. Het zoeken is naar een geschikte en betaalbare locatie en het verkrijgen van de benodigde financiële middelen voor de aanschaf van de brouwinstallatie.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief