Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

GroenLinks en PvdA stellen vragen over energietoeslag studenten

Algemeen

DIEMEN - De fracties van GroenLinks en de PvdA hebben aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over energietoeslag voor studenten.

“Om lage inkomens te ondersteunen geeft de regering dit jaar een eenmalige energietoeslag van in totaal 1.300 euro per huishouden. Bijna alle gemeenten, ook Diemen, sluiten studenten op advies van minister Schouten uit van deze toeslag. Echter, ook studenten behoren vaak tot de laagste inkomens en hebben te maken met sterk gestegen energiekosten. De rechtbank Arnhem heeft vandaag (5 augustus 2022) geoordeeld dat de beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen onterecht studenten uitsluit als gehele groep voor het eenmalige categoriaal verstrekken van de energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen. Volgens de rechtbank wordt een niet te rechtvaardigen onderscheid gemaakt”, aldus GroenLinks en de PvdA.

De fracties van GroenLinks en de PvdA vragen aan het college of het kennis heeft genomen van de uitspraak van de rechtbank Arnhem van 5 augustus 2022. De partijen willen ook weten welke gevolgen dit heeft voor studenten in Diemen.

De partijen vragen ook of hierbij een verschil is tussen studenten tot de leeftijd van 21 jaar en de groep van 21 jaar en ouder.

GroenLinks en de PvdA vragen ook of het college op korte termijn wil onderzoeken of studenten in Diemen dit jaar alsnog een (gedeeltelijke) energietoeslag kan worden toegekend.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief