Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.
Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.

Sportcentrum gaat twee weken dicht

Algemeen

DIEMEN - Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is van maandag 8 tot en met zondag 21 augustus gesloten. Van maandag 22 tot en met zondag 28 augustus is het zomerrooster van kracht.

Jos Muller, manager Sportzaken van de gemeente Diemen. “Het sportcentrum was tot 2021 na afloop van de Kinderzomerspelen altijd een paar weken gesloten zodat er noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden konden worden verricht. Vorig jaar was dit niet het geval en zijn wij de hele zomer opengebleven. Door de diverse lockdowns was er een achterstand bij de zwemlessen ontstaan. Wij zijn toen de hele zomer opengebleven om een deel van die achterstand in te halen.”

De komende weken wordt het koolstoffilter van het zwembad vervangen. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat de kwaliteit van het zwemwater optimaal blijft. Ook worden er schilderwerkzaamheden verricht.

Zomerrooster

Muller: “Tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie van de basisscholen hebben wij ook het zomerrooster gehanteerd. Dat doen wij ook in de laatste week van de schoolvakantie. Er zijn dan ‘s morgens zwemlessen en in de middaguren is er vrijzwemmen. Het sportcentrum is tijdens het zomerrooster dus beperkt open. Vanaf maandag 29 augustus gelden de gebruikelijke openingstijden weer. Dan gaan ook de sportverenigingen weer in de zaal en het zwembad trainen.”

Muller en zijn collega’s zijn tevreden over het aantal mensen dat gebruikmaakt van het sportcentrum. Sinds enige tijd komen er ook meer mensen uit Amsterdam in het zwembad in Diemen zwemmen. Muller: “Het Sportfondsenbad Oost is twee maanden gesloten en dat heeft tot een toename van het aantal zwemmers geleid. Veel van die zwemmers zijn tevreden over ons zwembad en hebben een tienrittenkaart gekocht.”

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief