Afbeelding
Foto: Fotograaf: Holzhaus fotografie

Mevrouw Spoelstra-Sprong 101

Algemeen

DIEMEN - Mevrouw Spoelstra-Sprong is maandag 101 jaar geworden. In het weekend werd dat al gevierd met een aantal familieleden. Maandagmorgen gingen burgemeester Boog en zijn vrouw Wahida langs in zorgcentrum Berkenstede om haar te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. 

Burgemeester Boog: “Mevrouw vertelde dat het maandag niet alleen haar verjaardag was, maar ook haar trouwdag en liet een mooie trouwfoto zien. Haar man is helaas 12 jaar geleden overleden.”

“Mevrouw Spoelstra is geboren in Heukelum op een prachtige boerderij aan de Linge. Mevrouw genoot erg van de dieren op de boerderij, maar niet zozeer van het boerenbestaan. Dus toen ze haar lieve man ontmoette ging ze maar al te graag met hem mee naar zijn Amsterdam. Zij vertelde dat de broer van haar man ook een oogje op haar had, maar dat hij toch echt te klein voor haar was!”

“Haar man, een echte verzamelaar, had een antiekzaak aan het Spui en later in de Spiegelstraat. Mevrouw Spoelstra was altijd gek op kleding en kleding maken, voor haar gezin en voor anderen. Zij heeft nooit gerookt en een borreltje is niet aan haar besteed. Daarentegen zijn fruit, chocolade en andere zoetigheden zeer geliefd bij haar. Mevrouw woont nu al tien jaar naar tevredenheid in Berkenstede. Zij gaf aan dat het niet fijn is om niet meer zo goed te kunnen horen en zien, maar ze geniet nog heel erg van de dingen die zij wel kan, zoals lekker eten en van haar koffieochtenden met de medebewoners. Ze vindt het leven nog steeds leuk en is nog altijd positief gestemd. Wat een mooie en bijzondere vrouw! Nogmaals gefeliciteerd!”, aldus burgemeester Boog.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief