Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

In 2021 tweemaal agressie tegen boa’s/toezichthouders

Algemeen

DIEMEN - In 2021 hebben zich twee incidenten voorgedaan waar Boa’s of andere toezichthouders bij waren betrokken. Dit staat in het Boa-jaarverslag 2021.

In december 2021 werd geweld gebruikt tegen een toezichthouder die bij het zwembad in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran toegangsbewijzen controleerde. De toezichthouder werd geslagen en geschopt. Er werd een persoon aangehouden.

In dezelfde maand werd een boa in winkelcentrum Diemerplein slachtoffer van agressie. De politie arresteerde een persoon. 

Incidenten worden in Diemen afgehandeld conform het geweldsprotocol. Dit protocol geeft aan hoe bij voorkomend geweld moet worden opgetreden. Meldingen over agressie dienen te worden geregistreerd op basis van de agressie-formulieren die bij de teams voorhanden zijn. Ingevulde formulieren worden doorgestuurd naar het team personeel en organisatie van Duo+. Ook wordt, als de gegevens van de dader bekend zijn, een brief naar de dader verzonden met de boodschap dat onheus gedrag (schelden, geweld) niet wordt getolereerd. 

In het geweldsprotocol staat aangeven wanneer aangifte wordt gedaan bij de politie. Bij fysiek geweld wordt altijd aangifte gedaan. Van bedreiging en belediging wordt ook altijd aangifte gedaan (verplicht binnen 24 uur). Bij overige situaties: eigen inschatting van medewerker en leidinggevende. Uitgangspunt is een lik-op-stukbeleid.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief