Afbeelding
Foto: PSt

Muzikale ontmoeting tussen de Diemer Harmonie en Muziekvereniging Soli

Algemeen

DIEMEN - Op zaterdag 9 juli om 20.00 uur zal eindelijk de muzikale ontmoeting tussen de Diemer Harmonie en Muziekvereniging Soli plaatsvinden in Theater de Omval. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Vincent van den Bijlaard.

Uitstel is in dit geval geen afstel. In maart 2020 moest het concert worden afgelast vanwege corona. Vanwege de verbouwing van De Omval kon het concert ook begin april niet doorgaan, maar nu is het dan toch zover en kan iedereen komen luisteren naar twee verschillende orkesten op een avond. 

Het repertoire van beide orkesten is breed en afwisselend en bestaat uit klassieke muziekstukken en lichte muziek zoals popmuziek en filmmuziek. Kaarten zijn te bestellen via de website van Theater de Omval, www.theaterdeomval.nl/programma-overzicht.  

De Diemer Harmonie bestaat dit jaar 125 jaar (opgericht in 1897) en viert dat dit jaar met diverse activiteiten, waar deze muzikale ontmoeting er een van is. De harmonie bestaat uit 40 leden, van jong tot oud. De harmonie staat onder leiding van haar vaste dirigent Vincent van den Bijlaard. Het symfonisch blaasorkest geeft jaarlijks verschillende concerten in en rond Diemen, soms elders in het land. Beschermheer van de vereniging is Erik Boog, de burgemeester van Diemen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Harmonieorkest Soli is een van de grotere onderdelen van muziekvereniging Soli in Driehuis. Het orkest telt ongeveer 60 leden in de leeftijd van 19 tot 83 jaar en staat sinds 2006 onder leiding van dirigent Vincent van den Bijlaard. Jaarlijks worden diverse concerten gegeven, ook samen met andere blaasorkesten, koren of in projecten met kinderen.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief