Het Wereldfestival in 2019.
Het Wereldfestival in 2019. Foto: Trudy Kroese

Kleurrijk Wereldfestival op zondag 10 juli op Van Markenplantsoen

Algemeen

DIEMEN - Het Wereldfestival, het meest kleurrijke popfestival van Diemen en omstreken, gaat zondag 10 juli voor de vierde keer weer los op het Van Markenplantsoen in Diemen. 

Er zijn dans- en muziekoptredens van talenten en bekende artiesten zoals Jayh Jawson, The Blockparty, Yes-R en Amartey. 

In het middagprogramma treden verschillende bands op zoals de reggae band Jah Reflection en de 10-koppige latinband Acción Con Clave. Ook kunnen bezoekers meedoen met een salsa dansworkshop van Vivendi Dance Collective. Bij de wereldmarkt kan er heerlijk gegeten en gedronken worden en zijn er verschillende producten te koop van kleding tot cosmetica. Ook is er henna tattoo. Voor de kinderen is er kinderschmink. De toegang is gratis. 

Het doel van het Wereldfestival is het bijeenbrengen van verschillende culturen en nationaliteiten en het vergroten van de saamhorigheid. De organisatie is in handen van stichting Roots and Wings en OnPoint Dancelab in samenwerking met Daarom Diemen. 

 Het Wereldfestival begint om 12.00 uur met een swingend optreden van Ritmo Percussion en burgemeester Erik Boog zal om 12:15 uur het festival officieel openen.

Het volledige programma is te vinden op www.wereldfestivaldiemen.nl

Houd de Facebookpagina www.facebook.com/wereldfestivaldiemen of Instagram wereldfestivaldiemen in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes over het Wereldfestival.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief