Afbeelding
Foto: Diemenvoorelkaar

Gratis digitaal zomerboek

Algemeen

DIEMEN - Om de vakantietijd goed te beginnen deelt Diemenvoorelkaar een gratis digitaal zomerboek uit. Het boek staat vol met activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten waarmee je deze zomer het verschil kunt maken: voor een ander én voor jezelf.

“Tijdens de zomermaanden zien vrijwilligersorganisaties het aantal aanmeldingen en de inzet van vrijwilligers altijd dalen’’, vertelt Amarens te Nijenhuis van Diemenvoorelkaar.”

“Logisch natuurlijk, als de zon dan eindelijk schijnt wil je daar liever van genieten! Helaas neemt in de zomerperiode het aantal mensen dat zich eenzaam voelt toe. We zagen afgelopen kwartaal het aantal hulpvragen voor gezelschap en contact met zo’n 30% stijgen. Zo’n hulpvraag gaat niet op vakantie tijdens de zomer. We hebben daarom een leuke manier bedacht om mensen te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander: hetzomerdoe(goed)boek.”

“In het zomerboek vind je allerlei ideeën waarmee je het verschil kunt maken in een uurtje: lekkere recepten om te delen, activiteiten om te ondernemen, inspirerende verhalen en puzzels om samen te maken.” 

Alle inwoners van Diemen kunnen het boek gratis downloaden: www.diemenvoorelkaar.nl/zomerdoegoedboek. 

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief