Emma (9) liep samen met haar broertjes: Casper (7) en Merijn (5) deze week de Avondvierdaagse. Ze hadden zich goed voorbereid op de hitte. Er is genoeg ijs gegeten.
Emma (9) liep samen met haar broertjes: Casper (7) en Merijn (5) deze week de Avondvierdaagse. Ze hadden zich goed voorbereid op de hitte. Er is genoeg ijs gegeten. Foto: Lejla Hulsebos

Tropische temperaturen op slotavond Avondvierdaagse van Diemen

Algemeen

DIEMEN - De slotavond van de Avondvierdaagse van Diemen was weer een groot succes. Met optredens van een Surinaamse brassband en artiesten uit Diemen werd de veertigste editie van de Avondvierdaagse van Diemen gisteravond feestelijk afgesloten.

Zelfs met dertig graden op de thermometer renden veel kinderen gisteravond enthousiast de laatste meters naar de finishlijn. Daar stonden burgemeester Boog en Diemo de eend volop high-fives en felicitaties uit te delen. De bloemen werden in ontvangst genomen en de medailles moesten natuurlijk meteen opgehaald worden. Ondertussen werd er veel gedronken, want het was warm. Tropisch warm. 

“We hebben vooraf veel flesjes water in de vriezer gedaan”, vertelt vader Fabian. Emma (9) liep samen met haar broertjes de Avondvierdaagse. Zij hebben vooral: “Heel veel ijsjes gegeten.” Teun (8) was vooral blij met de tuinslang die buurtbewoners hadden klaarstaan. “Vlak voor het Duranbad stonden mensen in hun tuin klaar om ons nat te sproeien. Toen ben ik wel even blijven staan, want dat voelde lekker.” 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief