Afbeelding

Bewoner Vlindertuin: ‘Speeltuintjes zijn gevaarlijk’

Algemeen

DIEMEN - Tom Bul, een bewoner van de buurt Vlindertuin in Diemen-Noord, ergert zich aan het gebrek aan onderhoud van de speelplaatsen en het groen in die wijk.

Tom Bul: “De gemeente heeft vorig jaar een informatiebijeenkomst gehouden over de opknapbeurt van Vlindertuin. Er werd toen aangegeven dat de werkzaamheden dit jaar zouden beginnen. De werkzaamheden hadden al begonnen moeten zijn, maar dat is niet gebeurd. Wij hebben er ook niets meer over gehoord. Er wordt ondertussen ook niets meer gedaan aan de groenvoorziening en de speeltuintjes in de buurt. De buurt verloedert en de speeltuintjes zijn gevaarlijk voor kinderen. Met name de speeltuin bij Agaatvlinder is gevaarlijk. Ik hoop dat de gemeente hier snel iets aan gaat doen.”

Een woordvoerder van de gemeente reageert: “Het is natuurlijk vervelend voor inwoners, zoals meneer Bul, als zij zich storen aan de voorzieningen in hun eigen buurt. We horen het dan ook graag als er dingen niet in orde zijn. Vanzelfsprekend worden, net als overal in Diemen, ook in de buurt Vlindertuin onveilige situaties aangepakt. Speelplekken en groen blijven we onderhouden als dat nodig is.”

“Vlindertuin wordt tegelijkertijd opgeknapt met de naastgelegen buurt Scheepskwartier. Dit is een groot project en vraagt daarom veel voorbereiding. We willen ook samen met de bewoners tot een mooi ontwerp komen. Daarom zijn er informatiebijeenkomsten geweest en hebben bewoners meermaals hun reactie kunnen geven op het ontwerp. De bewoners van deze buurten houden we regelmatig per brief op de hoogte over de stand van zaken en de te verwachten uitvoering.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief