Afbeelding
Foto: Daarom Duurzaam Diemen

Tweedehands Saan-planten vinden nieuw thuis

Algemeen

DIEMEN - Alle oude kantoorplanten afkomstig uit het voormalige pand van Koninklijke Saan aan de Weesperstraat hebben vrijdag een nieuwe plek gevonden. 

Saan doneerde naar aanleiding van de grote verhuizing alle overgebleven planten aan Daarom Duurzaam Diemen. De stichting, die zich inzet voor duurzaamheid binnen de gemeente, is onlangs een Plantenasiel Diemen gestart: een verbindend initiatief die er voor zorgt dat tweedehands planten niet op de vuilnisbelt terecht komen maar een tweede leven krijgen. 

De ‘weesjes’, variërend van van 1.20 tot 2.60 meter, werden de afgelopen weken door Daarom Duurzaam Diemen via haar socialmediakanalen gratis ter adoptie aangeboden. Liza van Zon, voorzitter Daarom Duurzaam Diemen: “Het was een daverend succes. We hebben ruim 250 reacties gekregen. Middels loting hebben we bepaald wie welke plant mocht komen ophalen.” 

De planten waren groot en werden per auto, fiets, bakfiets, aanhanger en zelfs per winkelwagen vervoerd. “Onlangs zijn we met veel enthousiaste Plantenasiel Diemen gestart. We kunnen nu al over een succes spreken met veel potentie voor de toekomst. We zijn momenteel dan ook dringend op zoek naar Diemenaren die dit vergroenende idee samen met ons verder willen uitbouwen. Wie doet er mee?” 

Voor meer info over Plantenasiel Diemen en de openstaande vacature: https://www.daaromduurzaamdiemen.nl/nieuws

Afbeelding
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief