Afbeelding
Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Inwoonster Diemen (23) aangehouden wegens oplichting senioren

Algemeen

DIEMEN - Een 23-jarige inwoonster uit Diemen is afgelopen maandag 16 mei aangehouden wegens oplichting van senioren.

Gestolen cadeaukaarten, na een diefstal en oplichting bij senioren uit Rhoon, Poortugaal en Rozenburg, zorgden voor haar ontmaskering.

De verdachte lichtte meerdere slachtoffers, allen ouder dan 80 jaar op. De slachtoffers werden door een zogenaamde bankmedewerker gebeld waarop verdachte in de woning verscheen.

Er zou sprake zijn van fraude met de bankpas en zij kon helpen. Vervolgens bezocht zij de slachtoffers thuis en stal tijdens dit bezoek verschillende goederen waaronder pinpassen. Met de pinpassen werden de rekeningen geplunderd. De buit liep in de duizenden euro’s.

De verdachte liep tegen de lamp toen zij bij de Bijenkorf in Amsterdam twee cadeaukaarten wilde inwisselen die ze had gekocht met gestolen pinpassen. Deze cadeaukaarten waren inmiddels geblokkeerd en zij werd aangehouden. Aansluitend werd op last van de officier van justitie een doorzoeking in haar woning verricht. Hier zijn onder andere verschillende activatiecodes en cadeaubonnen aangetroffen en in beslag genomen.

Het rechercheteam dat zich vol heeft ingezet met de opsporing van deze verdachte is trots. “Het oplichten van kwetsbare senioren is zo laag! Door goed recherchewerk hebben we de verdachte kunnen identificeren en aanhouden. Het is nu aan de rechter”,  aldus een rechercheur.

De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij blijft veertien dagen langer vastzitten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief