Bezoekers van het festival vermaakten zich uitstekend.
Bezoekers van het festival vermaakten zich uitstekend. Foto: Trudy Kroese

Birds Festivalk bij House of Bird trekt ruim 8.000 bezoekers

Algemeen

DIEMEN - Het Birds Festivalk dat vrijdag, zaterdag en zondag bij House of Bird in het Diemerbos werd gehouden, heeft veel publiek getrokken.

Het was de eerste keer dat het Birds Festivalk in het Diemerbos werd gehouden. De kans is groot dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

De organisatie en de bezoekers hadden geluk dat het mooi weer was. De sfeer was uitstekend. Er was publiek van alle leeftijden. Zij genoten van de drankjes, hapjes, de muziek en de prettige sfeer. Ook werd er veel gedanst. Er waren uiteraard niet alleen inwoners van Diemen op het evenement afgekomen, maar ook belangstellenden uit plaatsen in de regio zoals Amsterdam en Weesp. Bezoekers konden op het terrein van House of Bird consumptiemunten en een glas kopen. Het glas konden zij steeds weer laten bijvullen met heerlijk bier, wijn of frisdrank. Het voordeel van dit systeem was dat het glas na het nuttigen van het drankje niet werd weggegooid. Veel bezoekers namen hun glas na afloop mee naar huis. Overdag en aan het begin van de avond waren er ook veel kinderen die met hun ouders waren meegekomen. Zij vermaakten zich in het speeltuintje en met allerlei spellen en andere activiteiten. We spraken twee jonge mannen uit Utrecht, duidelijk liefhebbers van speciaalbiertjes. Zij vertelden dat zij hadden meegedaan aan de crowdfunding om de komst van House of Bird mogelijk te maken en bezoeken de horecazaak in het Diemerbos regelmatig.

Ralph van Bemmel, een van de eigenaren van House of Bird, is tevreden over het festival. “Er zijn ruim 8.000 bezoekers afgekomen op de allereerste editie van het Birds Festivalk. De sfeer was heel prettig. Iedereen heeft zich vermaakt. We gaan het festival binnenkort evalueren, maar de kans is groot dat het volgend jaar weer wordt gehouden.”

Het bier smaakte heerlijk.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief