Afbeelding

Nieuwe coalitie houdt vast aan nieuwbouw Buitenlust en gaat in gesprek met bewoners

Algemeen

DIEMEN - De nieuwe coalitie van GroenLinks, Ons Diemen, D66 en PvdA gaat in gesprek met de bewoners van Buitenlust om te bespreken hoe het geplande gebouw met sociale huurwoningen in die wijk en de openbare ruimte worden ingericht. Dit staat in het coalitieakkoord 2022-2026 met de naam Diemen met elkaar en voor elkaar

“Uitgangspunt hierbij is en blijft de bouw van 38 sociale huurwoningen en met aandacht voor groen, spelen en bewegen in de buurt.  Voor de Harmonielaan wordt spoedig een proces, inclusief participatie, gestart, zodat we daar sociale woningbouw kunnen realiseren nadat de spooronderdoorgang gereed is. Dit is ook van groot belang omdat voor deze onderdoorgang enkele sociale woningen zijn gesloopt”, aldus de nieuwe coalitie.

“De coalitie ziet dat de verkeersontsluiting van de Griend technisch ingewikkeld is. Daarom kiest de coalitie ervoor om deze periode verkeersonderzoek uitte voeren. Met de resultaten van dit onderzoek en indien nodig aanvullende relevante onderzoeken gaan we kijken of woningbouw mogelijk is. Indien van toepassing wordt een participatietraject gestart.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief