Afbeelding

Voorontwerp bestemmingsplan Buitenlust vrijgegeven voor inspraak

Algemeen

DIEMEN - De gemeente Diemen maakt een nieuw bestemmingsplan dat nodig is om de bouw van 38 sociale huurwoningen in Buitenlust mogelijk te maken. De eerste stap op weg naar het nieuwe bestemmingsplan is het door het college van B en W opgestelde voorontwerp bestemmingsplan. Iedereen die dat wil kan op dit voorontwerp een inspraakreactie geven.

Het voorontwerp bestemmingsplan Buitenlust 2022 ligt vanaf 15 april 2022 tot en met 26 mei 2022 ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. Het is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl via idn NL.IMRO.0384.BPbuitenlust2022-VO01.

Bij het voorontwerp zijn ook alle bijbehorende onderzoeksrapporten in te zien, onder meer over geluid, lucht, water, bodem, natuur, verkeer. Deze onderzoeken maken deel uit van de procedure en gaan ook in op vragen die door bewoners zijn gesteld.

Inspraakreacties

Iedereen heeft de mogelijkheid om van 15 tot 26 mei een inspraakreactie in te dienen over het voorontwerp bestemmingsplan. Dat kan schriftelijk of mondeling. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente (zoekterm Buitenlust). De gemeente heeft de bewoners van Buitenlust per brief over de start van de bestemmingsplanprocedure geïnformeerd.

Inloopavond

Dinsdag 10 mei 2022 organiseert de gemeente van 18:30 tot 20:30 uur in het gemeentehuis een inloopavond over de procedure en het voorontwerp bestemmingsplan. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de medewerkers van de gemeente

Uit de krant