Zita Pels.
Zita Pels. Foto: GroenLinks

GroenLinks Diemen stelt gedeputeerde Zita Pels aan als informateur

Algemeen

DIEMEN - GroenLinks Diemen stelt Zita Pels, GroenLinks-gedeputeerde in Noord-Holland, aan als informateur. Als grootste fractie in Diemen is GroenLinks verantwoordelijk voor het proces om te komen tot een nieuw college. De fractie van GroenLinks Diemen is blij dat Zita Pels deze rol op zich wil nemen. 

Matthijs Sikkes-van den Berg, lijsttrekker GroenLinks Diemen: “Als grootste partij nemen we graag het voortouw voor een nieuwe coalitie. Een coalitie die zorgt voor een menselijk, eerlijk en duurzaam Diemen. We willen snel aan de slag, zodat we bij de start van de nieuwe raad op 30 maart met elkaar in gesprek kunnen over het advies van informateur Zita Pels.”

Brede steun 

“Diemen staat de komende jaren voor grote opgaven. Denk aan de energietransitie, de wooncrisis, het uitvoeren van de omgevingswet en gelijke kansen voor alle inwoners van Diemen. Hiervoor is een stabiel bestuur nodig; een college met lef dat moedige besluiten kan nemen waarbij bewoners op een goede manier worden meegenomen. Voor al deze opgaven is brede steun vanuit de raad wenselijk”, aldus GroenLinks.

Het informatieproces

GroenLinks Diemen wil dat het informatieproces zorgvuldig en transparant is. Alle politieke partijen uit de gemeenteraad kunnen hun inbreng geven op inhoud en proces.

De eerste fase van het informatieproces bestaat uit de volgende stappen:

1. Een brede verkenning door de informateur met vertegenwoordigers van de politieke partijen in Diemen. 2. Een tweede verkenning met de partijen voor aanscherping, richting en advies. 3. Een openbare dialoog naar aanleiding van conclusies en advies.

GroenLinks Diemen heeft informateur Zita Pels gevraagd de eerste twee stappen op zich te nemen.

30 maart bespreking advies

Op 30 maart presenteert de informateur haar bevindingen en advies in de openbare vergadering. Dit gebeurt na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Met deze nieuwe raad worden de conclusies, de opties en het advies voor de volgende fase besproken.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief