Afbeelding

Hummel Park Festival in Openbare Brede School Het Atelier

Algemeen

DIEMEN In de Openbare Brede School (OBS) Het Atelier wordt op woensdag 6 april voor de vierde keer het Hummel Park Festival gehouden.

Het festival wordt in samenwerking met kinderopvang Kind & Co georganiseerd en is een open dag, bedoeld voor ouders en verzorgers die op zoek zijn naar kinderopvang en een school voor hun kinderen. Tijdens het festival kunnen zij, samen met hun kinderen, kennismaken met de leerkrachten, sfeer proeven en in workshops beleven hoe er wordt lesgegeven op de school.

Vanaf 10:15 uur is er voor de kinderen van alles te beleven in de school. Zo zijn er muziekworkshops: de kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met de saxofoon en de accordeon. Zij leren dat je een saxofoon kunt laten lachen en dat de lucht die je door een accordeon blaast klinkt als de wind. 

In een ander lokaal wordt een techniekworkshop gegeven over het thema duurzaamheid in het kader van het lesprogramma Wonderwel. De kinderen leren bijvoorbeeld graan te malen tot meel. In de gymzaal wordt een theatervoorstelling gegeven door Groep Rood. Even verderop wordt yoga voor kinderen gegeven en leren zij yogaposities als de slang en de krijger. Ook is er een verhalenvertelster en kunnen de kinderen knutselen onder leiding van knutsel juf Marijke.

De opzet van het Hummel Park Festival sluit aan bij de methode van lesgeven op OBS Het Atelier: in de ochtend ligt de nadruk op de basisvakken rekenen, taal en lezen. In de middag wordt enige dagen per week in workshops spelenderwijs en onderzoekend gewerkt aan wereldoriëntatie thema’s zoals geschiedenis, aardrijkskunde en techniek.

In de woonwijk Holland Park komt een nieuw schoolgebouw voor OBS Het Atelier. Dat gebouw opent in 2023 de deuren. Directeur Jan Heijmans: “De bouw vordert langzaam maar zeker en we zijn als onderwijsteam erg enthousiast over de verhuizing naar een nieuw gebouw. Voor onze leerlingen betekent de verhuizing dat zij straks in een prachtig nieuw pand les krijgen met gebruik van nieuwe materialen. De school zal een belangrijk onderdeel worden van de wijk Holland Park.”

Het Hummel Park Festival wordt jaarlijks gehouden. Aanmelden kan via www.obshetatelier.nl. Ouders die op een ander moment kennis willen maken met de school kunnen hiervoor een e-mail sturen naar j.heijmans@obshetatelier.nl of bellen naar (020) 4166435.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief