Sofie Kuilman.
Sofie Kuilman.

PvdA en GroenLinks Diemen lanceren actieplan energiearmoede

Algemeen

DIEMEN - GroenLinks Diemen en PvdA Diemen lanceren vanmiddag tijdens de bijeenkomst van Klimaatalarm Diemen in Grand Café Blauw het actieplan energiearmoede. 

“Veel inwoners van Diemen hebben te maken met stijgende energiekosten die ze niet meer kunnen betalen. Inwoners met een lager inkomen wonen vaker in slecht geïsoleerde woningen en raken eerder in de problemen. De energietransitie en de aanpak van de klimaatcrisis mogen nooit leiden tot een ongelijkheid tussen klimaatwinnaars- en klimaatverliezers”, aldus de twee partijen. 

Om energiearmoede aan te pakken presenteren PvdA en GroenLinks het actieplan energiearmoede: “We verplichten verhuurders om hun woningen te verduurzamen; we helpen mensen met hun energiecontract; vervanging van energieslurpend witgoed; de Diemense FIXbrigade helpt je verduurzamen; laat mensen met een laag inkomen ook energie opwekken; we starten een wijkgericht isolatieprogramma voor woningen met de laagste energielabels; en wijk voor wijk gaan we betaalbaar van het gas af.”

GroenLinks-lijsttrekker Matthijs Sikkes-van den Berg: “We kunnen mensen niet in de kou laten zitten, daarom komen GroenLinks en PvdA in actie. Met deze concrete punten willen we snel stappen zetten om de energiekosten van onze inwoners te verlagen.”

PvdA-lijsttrekker Sofie Kuilman: “Energiekosten zijn enorm gestegen. Met dit actieplan willen we voorkomen dat onze inwoners in de problemen raken. Tegelijkertijd versnellen we de verduurzaming op een sociale manier.”

Matthijs Sikkes-van den Berg.
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief