Afbeelding

Beweegroute rond Sportpark De Diemen

Algemeen

DIEMEN - Ook een rondje rond Sportpark De Diemen kan nu gebruikt worden om aan sport te doen.

Rond het sportpark en door een deel van de wijk Plantage de Sniep is in opdracht van de gemeente een aantrekkelijke beweegroute uitgezet. Paaltjes met QR-codes bieden de mogelijkheid om een rondje wandelen of hardlopen te combineren met sportoefeningen. Met de gratis app krijgen sporters door het scannen van de QR-codes tips op maat voor spierversterkende of conditionele oefeningen. 

Wethouder Jeroen Klaasse van sport en recreatie plaatste vrijdag 11 maart het eerste paaltje voor deze QR-FIT route.‘Voldoende bewegen is van groot belang voor de gezondheid en dat willen we in Diemen dan ook voor iedereen mogelijk en aantrekkelijk maken”, aldus wethouder Jeroen Klaasse.”Naast sporten in verenigingsverband of de sportschool, sporten veel mensen ook graag zelf in de buitenlucht. We willen het voor deze individuele sporters nog aantrekkelijker maken om in Diemen op pad te gaan. Met de QR-FIT route kun je daar heel makkelijk een goede workout van maken.

Vanuit de speciale, gratis QR-FIT app scant de sporter de QR-codes langs de route. De beweegroute kan wandelend of hardlopend afgelegd worden en is geschikt voor jong tot oud. Er kan gekozen worden voor een oefening voor beginnende sporters, gemiddeld of gevorderd fitheidsniveau. In de app wordt dan een video getoond met uitleg van de oefening op het aangegeven niveau. Bang zijn dat dat saai wordt, is niet nodig: de oefeningen rouleren, iedere dag zijn er dus nieuwe uitdagingen. Alle paaltjes met de QR-codes langs de beweegroute zijn inmiddels geplaatst. Vanaf zaterdag 12 maart kunnen sporters met de gratis QR-FIT app meteen aan de gang. De app is te downloaden via de Google Play Store en de App Store.

Uit de krant