Afbeelding

Theaterzaal De Omval van 7 maart tot 10 april gesloten

Algemeen

DIEMEN - In verband met de uitbreiding en verbouwing van De Omval is de theaterzaal van 7 maart tot en met 10 april gesloten. Er zijn in die periode wel voorstellingen in Grand Café Blauw. Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval, vertelt over de werkzaamheden.

Op 2 februari werd stilgestaan bij het feit dat de bouwers het hoogste punt van de uitbreiding van de nieuwbouw van De Omval hadden bereikt. Het komende half jaar wordt verder gewerkt aan de uitbreiding en de renovatie van het huidige gebouw. In de uitbreiding komen onder meer de openbare bibliotheek en een tweede multifunctionele theaterzaal, met plek voor 66 bezoekers. 

Michiel Hatenboer: “De werkzaamheden hebben tot gevolg dat wij de komende maanden maar beperkt gebruik kunnen maken van het gebouw. Overdag zullen we tot de zomer ook wel last krijgen van de verbouwing. Van 7 maart tot en met 10 april is de theaterzaal gesloten. Omdat er daar dan werkzaamheden worden uitgevoerd kunnen er in die periode geen voorstellingen en films plaats vinden. De verhuringen in het voorste deel van het gebouw kunnen dan nog wel doorgaan en ook Grand Café Blauw blijft dan open. Op het podium hebben we daar in maart en april leuke jeugdvoorstellingen. Tussen 4 tot en 16 juni is het hele gebouw gesloten. Er wordt dan een mooie nieuwe vloer aangelegd op de begane grond en die moet kunnen uitharden.” 

Aan de voorzijde van Grand Café Blauw komt een glazen schuifpui. Die zorgt voor een betere verbinding tussen het café en het terras. Hatenboer. “De schuifpui zal voor meer licht zorgen en tot gevolg hebben dat Blauw en het terras een sfeer krijgen die meer uitnodigt om een bezoek te brengen aan De Omval.”

Tijdens de zomervakantie van het basisonderwijs van 16 juli tot en met 27 augustus zijn Theater de Omval en Blauw voor de laatste keer zes weken gesloten. Met ingang van het seizoen 2022/2023 zal het gebouw ook tussen kerst en nieuwjaar en tijdens de zomervakantie van de basisscholen open zijn. De oplevering van de uitbreiding en het gerenoveerde huidige gebouw wordt aan het eind van de zomer verwacht. In september krijgt de Openbare Bibliotheek Diemen een nieuw onderkomen in het gebouw en heeft Theater de Omval een fraaie nieuwe kleine zaal.

Uit de krant