De maaltijden worden bereid.
De maaltijden worden bereid. Foto: Trudy Kroese

Veel belangstelling voor maaltijden van Welzijn Diemen

Algemeen

DIEMEN - Welzijn Diemen blijft ook in de toekomst vier dagen per week maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en kwetsbare mensen in Diemen.

In 2018 startte Welzijn Diemen met ‘t Stekkie in Huis van de Buurt ‘t Kruidvat in Diemen-Zuid. Er werden toen maaltijden gekookt voor mensen die deelnamen aan de activiteiten in het buurthuis. Toen in maart 2020 de coronapandemie losbrak, besloot Welzijn Diemen vier dagen per week maaltijden aan huis te gaan bezorgen. 

Vrijwilligers van Welzijn Diemen koken van maandagmorgen tot en met donderdagmorgen dagverse maaltijden in de keuken van Huis van de Buurt ‘t Kruidvat. De vrijwilligers doen inkopen en bereiden de maaltijden tussen 08.30 en 12.00 uur. Die maaltijden worden dezelfde dag tussen 13.00 en 14.00 uur bezorgd door vrijwilligers van Welzijn Diemen. 

De maaltijd kan worden verwarmd in magnetron of koekenpan. Een maaltijd kost zes euro. Dit is inclusief de bezorging.

Er wordt iedere dag een ander gerecht gekookt. De maaltijd bestaat uit twee gangen: soep met een hoofdgerecht, of een hoofdgerecht met een toetje. De maaltijd kost 6 euro, te betalen via een nota achteraf. Een maaltijd kan tot een dag van tevoren worden besteld. Er kan iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur worden gebeld met telefoonnummer 06-50716404.
Paul Heskamp, coördinator van Huis van de Buurt ‘t Kruidvat: “Er is veel belangstelling voor de maaltijden. Wij bezorgen vier dagen per week zo’n 25 maaltijden aan huis. De maaltijden worden in een plastic tas van Jumbo Diemen-Zuid bezorgd. De supermarkt verstrekt ons de plastic tassen gratis. Op donderdag doen wij er een exemplaar van het DiemerNieuws bij. Er zijn veertien vrijwilligers actief bij ‘t Stekkie. Dit is inclusief de mensen die de maaltijd bezorgen.”

Een bewoner van het centrum van Diemen spreekt zijn waardering uit voor deze service van Welzijn Diemen. “Ik maak sinds enige tijdgebruik van de maaltijden van Welzijn Diemen. Een maaltijd kost zes euro, dit is inclusief de bezorgkosten. Ik vind dit een uitstekende voorziening in Diemen.”
Paul Heskamp vertelt dat Welzijn Diemen de maaltijden aan huis wil blijven bezorgen. “Ook starten wij in mei op de donderdag met de mogelijkheid om een Surinaamse maaltijd in ‘t Stekkie in Huis van de Buurt ‘t Kruidvat te gebruiken. De tijd zal rond 12.30 uur zijn. Op 14 maart willen wij starten met een nieuw initiatief in Het Noorderlicht in Diemen-Noord. Buurtbewoners kunnen dan elke maandag tussen 12.00 en 13.00 uur komen eten. Dat project wordt begeleid door Heidy Berkeboom.”

Huis van de Buurt ‘t Kruidvat is op zoek naar vrijwilligers die één of twee ochtenden per week tussen 8.30 en 12.00 uur kunnen helpen met het bereiden van maaltijden. Zij kunnen contact opnemen met nummer 06-50716404.

Uit de krant