Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Vergroening wijk Holland Park verder in gang gezet

Algemeen

DIEMEN - De wijk Holland Park krijgt een groenere uitstraling. Samen met de bewoners in de wijk gaat de gemeente aan de slag om de wijk verder te vergroenen. 

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het voorlopig ontwerp voor de vergroening vastgesteld. Bewoners hebben meegedacht over het ontwerp én gaan meehelpen met het uitvoeren. Het voorlopig ontwerp is online in te zien op de website van de gemeente, www.diemen.nl. bij ‘Werk in Voorbereiding’. 

Bewoners ontvangen een uitnodiging om het ontwerp te bekijken en erop te reageren. De reacties worden gebruikt bij het maken van het definitief ontwerp. Het is de bedoeling dat het definitief ontwerp nog voor de zomer wordt uitgevoerd.

Via een online vragenlijst konden bewoners van Holland Park hun mening, ideeën en tips geven over het vergroenen van de wijk. Bewoners hebben enthousiast gereageerd op de plannen. Ook was er veel interesse zelf mee te helpen bij het onderhouden van de nieuwe groene plekken in de wijk. De ideeën van de bewoners zijn gebruikt om het voorlopig ontwerp op te stellen.

In Holland Park ligt momenteel meer verharding dan nodig. Nu het grootste deel van de openbare ruimte in beheer is van de gemeente, wordt gekeken naar het inrichten van meer groene plekken. Meer groen in de wijk is goed voor de biodiversiteit, verbetert de waterafvoer en verlaagt ook de hittestress.

De openbare ruimte wordt op verschillende manieren vergroend. Zo komt er beplanting langs de gevels van de gebouwen, worden nieuwe plant- en boomvakken aangelegd en worden bestaande vakken vergroot. Ook komen er meer hagen en bomen. Het vergroten van het aantal bomen was een uitdrukkelijke wens van de bewoners. Daarom is besloten om nog meer bomen toe te voegen dan oorspronkelijk was gepland.

Verder wordt ook de laatste hand gelegd aan het park Holland Park. Deze komt op de plek van het vroegere Bergwijkdreef. In dit park komt naast veel groen ook een voetbalveld, een ligweide en speelplekken voor verschillende leeftijden. Deze is naar verwachting medio april klaar.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief