Afbeelding
Foto: RIVM

Aantal coronabesmettingen in Diemen stijgt flink

Algemeen

DIEMEN - In week 3 (van 17 januari tot en met 23 januari) zijn 877 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 2 ging het om 652 inwoners van Diemen. In week 1 werden 485 inwoners van Diemen positief getest.

In week 3 lieten 2.005 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 2 ging het om 1.563 inwoners van Diemen

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag heeft bekendgemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers. “In week 3 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 17% vergeleken met de week daarvoor. In alle gemeenten nam het aantal meldingen toe ten opzichte van de voorgaande week. In de stadsdelen Centrum en Zuid van de gemeente Amsterdam namen de besmettingen afgelopen week licht af vergeleken met de week ervoor. In de stadsdelen Oost en Zuidoost namen de besmettingen licht toe en in de overige stadsdelen namen de besmettingen fors toe ten opzichte van de voorgaande week.”

“Vanaf 2 december worden er door GGD Amsterdam en het Amsterdam UMC steekproefsgewijs monsters uit de GGD/teststraten onderzocht op de nieuwe Omikronvariant. Hiermee kan goed zicht worden gehouden op de aanwezigheid en verspreiding van deze nieuwe besmettelijkere variant in de regio Amsterdam. Op dit moment is de Omikronvariant in de steekproef nagenoeg 100% en schommelt dagelijks tussen ongeveer 95% en 100%.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 9% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag steeg naar 48,5% ten opzichte van de voorgaande week”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief