Afbeelding

Horecabedrijven in Diemen doen mee aan protestactie en zijn vandaag open

Algemeen

DIEMEN - Diverse horecazaken in Diemen zijn vandaag voor een dag geopend. We zien veel lachende gezichten van personeel van de horecabedrijven en hun gasten.

Het gaat om een protestactie. De horecabedrijven willen op deze wijze aantonen dat zijn op een verantwoorde manier weer open kunnen. De horeca wordt sinds het begin van de coronapandemie in maart 2020 hard getroffen door de coronamaatregelen. De horeca moest diverse keren dicht en had in perioden dat zij wel open mocht te maken met beperkingen. 

Grand Café Blauw in De Omval is om 10.00 uur open gegaan en sluit om 14.00 uur. Het Wapen van Diemen, Grand Café Cheers, Brasserie Drusius en Grand Café Deli zijn om 12.00 uur opengegaan en blijven tot 20.00 uur open. Café ‘t Pandje gaat om 14.00 uur open en sluit eveneens om 20.00 uur. Le Bistro is van 14.00 tot 18.00 uur open.

De horecabedrijven controleren vandaag de QR-code van gasten en nemen ook de andere coronamaatregelen die voor de horeca gelden in acht.

Het kabinet heeft vrijdagavond versoepeling van de coronaregels aangekondigd. De horeca (en de cultuursector) zijn echter nog steeds gesloten. Op dinsdag 25 januari wordt er bekeken of de horeca en cultuursector open kunnen.

De gemeente Diemen heeft laten weten dat de Boa’s vandaag eigenaars van horecabedrijven mogelijk wel een waarschuwing zullen geven, maar geen boetes zullen uitdelen en horecabedrijven ook niet zullen sluiten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief