Horeca opent zaterdag de deuren.
Horeca opent zaterdag de deuren.

Veel animo voor protestactie van horeca

Algemeen

DIEMEN - Diverse horecabedrijven in Diemen zijn morgen voor één dag geopend. Het gaat om een protestactie tegen de coronamaatregelen. De horecaondernemers willen aantonen dat zij op een verantwoorde wijze weer open kunnen. 

Het Wapen van Diemen, Grand Café Cheers, Brasserie Drusius en Grand Café Deli geven aan dat zij van 12.00 tot 20.00 uur de deuren openen. Café ‘t Pandje is van 14.00 tot 20.00 uur geopend. Le Bistro is van 14.00 tot 18.00 uur open. Grand Café Blauw in De Omval is van 10.00 tot 14.00 uur open.

“Wij zijn niet tegen de coronaregels, maar wij begrijpen niet dat ook nu weer onze deuren gesloten moeten blijven terwijl de winkels etc wel weer open mogen. Wij hebben ons altijd aan de ons opgelegde maatregelen gehouden en zullen zaterdag open gaan met de bestaande regels”, laat Het Wapen van Diemen weten.

“Wij willen perspectief, en een gelijke behandeling. Al vanaf maart 2020 moet de horeca de deuren als eerste sluiten, en mogen wij de deuren als laatste weer openen, we zijn het zat!”, aldus Café ‘t Pandje.

De horecabedrijven zullen zaterdag de QR-code van gasten controleren en zullen ook de andere coronamaatregelen die voor de horeca gelden in acht nemen.

De gemeente Diemen heeft laten weten dat de Boa’s zaterdag eigenaars van horecabedrijven mogelijk wel een waarschuwing zullen geven, maar geen boetes zullen uitdelen en horecabedrijven ook niet zullen sluiten.

Op sociale media hebben diverse inwoners van Diemen duidelijk gemaakt dat zij de actie van de horeca steunen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief