Tom Overtoom.
Tom Overtoom. Foto: Arsenio Karsters

Tom Overtoom geeft trainingen aan jeugd

Algemeen

DIEMEN Voetbalschool Academy of Sport begint op zondag 16 januari met trainingen voor jongens en meisjes van vijf tot en met twaalf jaar. 

Het gaat hier om een samenwerking met sv Diemen. De trainingen vinden plaats op Sportpark De Diemen. De trainingen zijn tot en met 29 mei elke zondag van 10.00 tot 11.30 uur, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. Ook jongens en meisjes die geen lid zijn van sv Diemen kunnen zich inschrijven voor de voetbalschool van Academy of Sport.

De trainingen worden gegeven door onder anderen Tom Overtoom, een van de vijf eigenaren van Academy of Sport. Tom Overtoom speelde in de jeugd van sv Diemen, daarna in de jeugd van Ajax en werd vervolgens prof. Hij is momenteel profvoetballer bij Telstar.

De speerpunten van de voetbalschool van Academy of Sport zijn: motorische ontwikkeling, technische ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en mentale ontwikkeling

De kinderen die deelnemen aan de voetbalschool leren allerlei voetbaltechnieken en andere vaardigheden en krijgen individuele begeleiding. Tom Overtoom: “Het plezier staat voorop. Natuurlijk kan niet iedereen profvoetballer worden, maar wij streven ernaar dat alle kinderen die deelnemen aan onze voetbalschool hun eigen plafond bereiken. De kinderen worden naar leeftijd en niveau ingedeeld. Groepen bestaan uit maximaal acht tot tien kinderen. Elke groep wordt begeleid door een trainer.”

Michael Boot is namens sv Diemen contactpersoon van Tom Overtoom. Boot is coördinator van de jeugd van sv Diemen tot twaalf jaar. Boot: “Wij hebben de jeugd van sv Diemen op de voetbalschool van Tom geattendeerd. Wij vinden het belangrijk dat onze jeugdspelers meer oefeningen krijgen die in het teken staan van techniek, coördinatie en snelheid.”

Academy of Sport heeft op 19 december een proefles gegeven op het veld van sv Diemen. Hier kwamen tussen de vijftig en zestig jongens en meisjes op af. De kosten van deelname aan de voetbalschool van Academy of Sport zijn: een halfjaarabonnement (17 lessen): € 240,-, een maandabonnement: € 65,- en een strippenkaart voor 8 lessen (persoonsgebonden): € 145,-.

Inschrijven kan via www.academyofsport.nl.


Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief