Afbeelding

GroenLinks Diemen presenteert verkiezingsprogramma

Algemeen

DIEMEN - GroenLinks heeft het verkiezingsprogramma gepubliceerd op https://diemen.groenlinks.nl/ Dit programma beschrijft de inzet van de lokale afdeling voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Met de titel ‘Samen Diemen Veranderen: menselijk, eerlijk, duurzaam’ wil GroenLinks Diemen zoveel mogelijk mensen aanspreken die kiezen voor een groen en sociaal Diemen. 

Lijsttrekker (en huidig wethouder) Matthijs Sikkes-van den Berg is zeer tevreden met resultaat. “Op basis van de vele gesprekken met inwoners zijn we gekomen tot een felgroen en ‘kneiterlinks’ programma. We hebben ambitieuze plannen met haalbare oplossingen. Samen met de inwoners van Diemen willen we deze straks graag uitvoeren.”

Felgroen

Het ‘felgroene’ komt terug in het programma als het gaat over de verduurzaming van Diemen. Zo wil GroenLinks Diemen alle geschikte daken in het dorp benutten voor zonnepanelen. Ze willen de komende vier jaar nog minstens 2000 bomen planten en bestaande natuur behouden door niet te bouwen in het buitengebied. Daarnaast wil GroenLinks dat in heel Diemen een maximum snelheid van 30 km/u komt. 

Sociaal

Het ‘kneiterlinkse’ zoals Sikkes-van den Berg het noemt is terug te vinden in de plannen om een zelfbewoningsplicht voor álle woningen in te stellen. Maar ook in de keuzes die ze maken op het gebied van zorg- en hulpverlening. Sikkes-van den Berg: “Wij willen nog meer  investeren in onze inwoners. Armoede is geen keuze, dus de gemeente moet zich blijven inzetten voor inwoners die in armoede leven. In het bijzonder kinderen.” Daarnaast stelt GroenLinks voor dat de gemeente problematische schulden overneemt en afbetalingsregelingen gaat aanbieden. 

Menselijk en eerlijk

Daarnaast benadrukt het programma de woorden ‘menselijk en eerlijk’. Sikkes-van den Berg: “We hebben met de toeslagenaffaire gezien hoe een kabinet met de VVD aan het roer omgaat met mensen. Ik heb met Diemenaren gesproken die slachtoffer zijn en van hun verhalen gaan je nekharen overeind staan. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente deze groep blijft ondersteunen en hulp bieden.”

5 zetels

GroenLinks heeft nu 5 zetels in de gemeenteraad van Diemen en wil dit aantal graag vasthouden. “Wij hopen dat mensen zien dat het ons de afgelopen vier jaar is gelukt Diemen groener, duurzamer en socialer te maken. Met meer bomen, de eerste stappen om energie en gas te verminderen en de uitbreiding van de schuldhulpverlening en het armoedebeleid”, aldus Sikkes-van den Berg. ‘GroenLinks wil zich de komende vier jaar weer met hart en ziel inzetten voor Diemen.”

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief