Afbeelding

PvdA wil dat er op korte termijn een buurtsupermarkt in Holland Park komt

Algemeen

DIEMEN - De fractie van de PvdA wil dat er op korte termijn een supermarkt in Holland Park komt. De PvdA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. 

Sofie Kuilman, fractievoorzitter van de PvdA: “In december is AM gestart met de bouw van blok 8 en toren 7 en 8 in Holland Park. In dit project is volgens de omgevingsvergunning 1.120 m2 ruimte opgenomen voor voorzieningen, waarvan 958 m2 in blok 8. De omgevingsvergunning maximeert de oppervlakte per voorziening op 150 m2. Hierdoor is er geen mogelijkheid om een voorziening met een groter oppervlak te maken. Dit betekent dat een buurt- of stadssupermarkt zich hier niet kan vestigen. De plannen voor Holland Park Zuid voorzien wel in de mogelijkheid voor het vestigen van een buurtsupermarkt, maar naar verwachting zal het nog minstens zes jaar duren voordat er in Holland. Park Zuid iets wordt gerealiseerd. Uit gesprekken die wij met buurtbewoners gevoerd hebben, blijkt dat er nu al behoefte is aan een buurtsupermarkt. De PvdA Diemen is van mening dat een buurtsupermarkt bijdraagt aan de leefbaarheid in Holland Park. Daarom vinden wij dat een dergelijke supermarkt sneller gerealiseerd moet kunnen worden dan in de huidige plannen is voorzien.”

De PvdA vraagt of het college ook van mening is dat er in Holland Park behoefte is aan een buurtsupermarkt en vraagt of met mogelijk is omgevingsvergunning zodanig aan te passen of te interpreteren dat in het project van AM een buurtsupermarkt kan worden gerealiseerd. Ook vraagt de PvdA of het college bereid is om indien het een buurtsupermarkt planologisch mogelijk wil maken, hierover reeds op korte termijn met AM in overleg te treden.

Uit de krant