Steven Dijk en David Endt tijdens KIS in 2019.
Steven Dijk en David Endt tijdens KIS in 2019. Foto: Trudy Kroese

Kunst in Sport verplaatst naar zomer

Algemeen

DIEMEN - Het festival Kunst in Sport (KIS) wordt dit jaar in de zomer gehouden. Het festival zou aanvankelijk op zondag 30 januari worden georganiseerd in Theater de Omval.

De organisatie van Kunst in Sport, die bestaat uit Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval, Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen en Joke Bouma, heeft besloten om het festival te verplaatsen. Dit vanwege de coronapandemie.

Hatenboer: “De nieuwe datum van Kunst in Sport is nog niet bekend. Wij denken aan juni of begin augustus. Wij hebben bij het vaststellen van die datum ook te maken met de beschikbaarheid van de theaterzaal van Theater de Omval. Die zal enige tijd niet kunnen worden gebruikt in verband met de renovatie en nieuwbouw van De Omval.”

Tijdens Kunst in Sport worden ook de sportprijzen van het jaar 2021 uitgereikt. Het gaat om de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van het jaar. Het streven is om tijdens Kunst in Sport ook de prijzen van de wedstrijd Kunstprijs Diemen uit te reiken.

Kunstzin Diemen organiseert ook dit jaar op verzoek van de gemeente de jaarlijkse Kunstprijs Diemen. Ook dit jaar gebeurt dat in samenwerking met het DiemerNieuws. 

Steven Dijk, voorzitter Kunstzin Diemen: “Dit jaar hopen we op enig moment weer te kunnen exposeren op een plek waar ook bezoekers zijn toegestaan. Kunst in Sport is voorlopig voor onbepaalde tijd uitgesteld, dus het is nog niet helemaal duidelijk of de prijsuitreiking daarmee gecombineerd kan worden; we hopen wel dat dat lukt. Wat wel zeker is, is dat vanaf half maart het DiemerNieuws weer wekelijks 1 of 2 kunstwerken in de krant zal afdrukken.” 

Aanmelden voor de Kunstprijs Diemen is niet nodig, maar de inzending moet voor 1 maart binnen zijn. Het thema is DYNAMIEK, maar iedere kunstenaar mag dit thema naar eigen inzicht invullen. Beelden en andere driedimensionale kunstwerken mogen niet zwaarder zijn dan 20 kilo en moeten op een sokkel van 30 bij 30 centimeter kunnen staan. Schilderijen en andere tweedimensionale kunstwerken mogen niet breder zijn dan 100 centimeter. Ook in 2022 gebruikt de organisatie van de kunstprijs het e-mailadres kunstprijsdiemen2021@gmail.com.

Uit de krant