Afbeelding
Foto:

Sv Diemen blij met verruiming openingstijden sportpark

Algemeen

DIEMEN - Henk van der Weele, de voorzitter van sv Diemen, is blij dat kinderen en jongeren tot 18 jaar vanaf dinsdag 11 januari tot 20.00 uur mogen sporten op buitensportaccommodaties. 

Demissionair minister Hugo de Jonge heeft maandag tijdens een persconferentie in Den Haag bekendgemaakt dat buitensportlocaties vanaf dinsdag langer mogen openblijven voor kinderen en jongeren.

Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden. Zij mogen in teamverband sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Er wordt geen competitie gespeeld buiten het eigen clubverband.

Nadat het kabinet had besloten dat buitensportaccommodaties om 17.00 uur dicht moesten, heeft sv Diemen daar goed op ingespeeld. SV Diemen heeft ervoor gezorgd dat de jeugdteams eerder konden trainen. De aanvangstijdstippen van de jeugdtrainingen waren vervroegd zodat die trainingen voor 17.00 uur waren afgelopen. Dat is voor de spelers van de onderbouw uitstekend gelukt. Voor de teams van oudere spelers lag dat moeilijker. Spelers moeten overdag werken en kunnen dan niet trainen.

Van der Weele: “Het besluit van het kabinet geeft ons weer meer mogelijkheden. Na de winterstop kunnen veel jeugdteams weer op hun vaste tijden trainen. Dat is prettig. Wij hebben de tijden van de trainingen weer aangepast.”

De selectie van sv Diemen hoopt op maandag 17 januari weer met de trainingen te starten. Maar dat is afhankelijk van eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. 

De KNVB hoopt dat de competities in de A-categorie begin februari weer kunnen beginnen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief