Afbeelding
Foto: RIVM

Forse toename van aantal coronabesmettingen in Diemen

Algemeen

DIEMEN - In week 52 (27 december t/m 2 januari) zijn 285 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. Dit is een forse stijging in vergelijking met week 51. Toen werden 208 inwoners van Diemen positief getest bij een GGD-testlocatie.

In week 50 werden 158 inwoners van Diemen positief getest.

In week 52 lieten 923 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 51 ging het om 977 inwoners van Diemen. 

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers. “In week 52 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 39% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeente Ouder-Amstel nam het aantal COVID meldingen af t.o.v. de voorgaande week, in de overige gemeenten nam het aantal meldingen toe. In alle stadsdelen namen het aantal COVID meldingen toe t.o.v. de voorgaande week.”

Omikronvariant in Amsterdam

“Vanaf 2 december worden er door GGD Amsterdam en het Amsterdam UMC steekproefsgewijs percentage monsters uit de GGD-teststraten onderzocht op de nieuwe Omikronvariant. Hiermee kan goed zicht worden gehouden op de aanwezigheid en verspreiding van deze nieuwe besmettelijkere variant in de regio Amsterdam. De Omikronvariant had in de steekproef van 3 januari 2022 een aandeel van 95%. Dit is een indicatie gezien de steekproef op relatief kleine schaal wordt uitgevoerd. Genoemde partijen doen ook onderzoek naar de ernst van de klachten en de werking van vaccins bij deze variant”, aldus de GGD Amsterdam.

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 4% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag steeg naar 32,2% ten opzichte van de voorgaande week.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief