Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen neemt toe

Algemeen

DIEMEN - In week 51 (van 20 december tot en met 26 december) zijn 208 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 50 werden 158 inwoners van Diemen positief getest.

In week 51 lieten 977 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 50 lieten 909 inwoners van Diemen zich testen.

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam vanmiddag bekend heeft gemaakt.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers. “In week 51 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland toegenomen met 18% vergeleken met de week daarvoor. In de gemeente Uithoorn nam het aantal COVID meldingen af t.o.v. de voorgaande week, in de overige gemeenten nam het aantal meldingen toe. In stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam bleef het aantal COVID meldingen vrijwel gelijk t.o.v. de voorgaande week, in Noord nam het af en in de overige stadsdelen namen het aantal COVID meldingen toe t.o.v. de voorgaande week.”

Omikronvariant in Amsterdam

“Vanaf 2 december worden er door GGD Amsterdam en het Amsterdam UMC steekproefsgewijs percentage monsters uit de GGD-teststraten onderzocht op de nieuwe Omikronvariant. Hiermee kan goed zicht worden gehouden op de aanwezigheid en verspreiding van deze nieuwe besmettelijkere variant in de regio Amsterdam. De Omikronvariant had in de steekproef van 25 december een aandeel van 58%. Dit is een indicatie gezien de steekproef op relatief kleine schaal wordt uitgevoerd. Genoemde partijen doen ook onderzoek naar de ernst van de klachten en de werking van vaccins bij deze variant.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 25% hoger dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag daalde naar 20,1% ten opzichte van de voorgaande week”, aldus de GGD Amsterdam.

Uit de krant