Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Akkoord over recreatiewoningen Overdiemerweg

Algemeen

DIEMEN - Het college van B&W van Diemen gaat meewerken met een particulier plan om het perceel Overdiemerweg 38 tot en met 40 een nieuwe bestemming te geven. Hiervoor is een intentieovereenkomst getekend met de initiatiefnemers. 

De initiatiefnemers hebben een plan ontwikkeld voor het bouwen van kleine recreatiewoningen en een horecavoorziening op die locatie. Nu staat op deze plek een loods, een botenstalling en twee onbewoonbare woningen. Initiatiefnemers hebben omwonenden via een buurtbrief geïnformeerd over deze mogelijke herinrichting. Indien er aanleiding is, zullen zij verder worden geïnformeerd. 

Ruimte voor recreatiewoningen en horeca
De initiatiefnemers en ook eigenaren van dit stuk grond zijn al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een plan. Vanwege de coronacrisis is het plan tijdelijk stopgezet. Nu willen de initiatiefnemers weer verder gaan met het plan. Het plan houdt in dat er circa vijftien kleine recreatiewoningen en een horecavoorziening worden gebouwd op deze locatie.

Besluit gemeenteraad

De initiatiefnemer is bezig met het maken van een nieuw bestemmingsplan die deze ontwikkeling toestaat. Het college toetst dit plan en brengt  het, bij een ruimtelijk wenselijk geachte ontwikkeling, in verdere procedure richting de gemeenteraad. Na eventueel akkoord van de raad, kan het plan verder worden uitgewerkt.

Uit de krant