Afbeelding
Foto: Ouderenpartij Diemen

Peter Prins lijsttrekker van Ouderenpartij Diemen

Algemeen

DIEMEN - De Ouderenpartij Diemen heeft zaterdag de voorlopige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart 2022 vastgesteld. Peter Prins, huidig gemeenteraadslid en fractievoorzitter, is opnieuw lijsttrekker.

“De kandidaten zijn in de afgelopen maanden uitgebreid geselecteerd, waarbij diverse kwaliteiten en talenten duidelijk zijn geworden. Zij willen vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en enthousiasme ouderen een stem geven in de gemeentepolitiek in Diemen.”

“Dat is nog steeds hard nodig, want veel ouderen voelen zich niet gehoord en gekend door de politiek en maken zich zorgen om hun financiële situatie, over het tekort aan passende woningen en de teruglopende zorg en ondersteuning. Dat is in de coronapandemie niet beter geworden. Het vertrouwen in de overheid en de politiek is tot een minimum gedaald.”

“Ouderen zijn zelf ook jong geweest en weten daarom goed wat jongeren beweegt. Jongeren voelen zich onzeker over hun huidige bestaan en hun toekomstige financiële situatie. Ze krijgen vaak geen vaste baan, kunnen geen huis kopen of huren en geen gezin stichten. Ze hebben een slechte pensioenopbouw en kampen met studieschulden. De coronapandemie heeft eenzaamheid en allerlei andere ongemakken van jongeren en studenten versterkt. De Ouderenpartij wil zich sterk maken dat in Diemen woonachtige jongeren en studenten meer worden betrokken bij activiteiten in Diemen”, aldus de Ouderenpartij Diemen.

De kandidatenlijst wordt aangevoerd door de huidige raadsleden Peter Prins en Evert den Heijer en fractieopvolger Imara Bonilla. Francoise Mallens woont vanaf 1973 in Diemen, was actief op het studentencomplex aan de Rode Kruislaan en is werkzaam geweest als studentendecaan. Margot van Doesburg is actief als vrijwilliger in het Longfonds. Guus van Honschooten is actief in de werkgroep VerkeerD door Diemen-Zuid en Loek Biesbrouck is de oudste ondernemer in Diemen. Piet Kroon was eerder fractieopvolger in de gemeenteraadsfractie van de Ouderenpartij Diemen. 

Alle kandidaten worden binnenkort uitvoeriger voorgesteld op de website www.ouderenpartijdiemen.nl

De voorlopige kandidatenlijst:

1. Peter Prins 

2. Evert den Heijer Piet Kroon

3. Imara Bonila 

4. Francoise Mallens 

5. Sjaak van Wieringen 

6. Margot van Doesburg 

7. Piet Kroon

8. Guus van Honschooten

9. Hans Boerma

10. Louis Biesbrouck

11. Sylvia Raveling

Uit de krant