Hockeyclub Diemen deed mee aan Grote Clubactie.
Hockeyclub Diemen deed mee aan Grote Clubactie.

Clubs uit Diemen halen geld op tijdens Grote Clubactie

Algemeen

DIEMEN - Tijdens de Grote Clubactie 2021 hebben zes (sport)verenigingen uit Diemen een flink bedrag opgehaald.

Er deden zes verenigingen uit Diemen mee. Hockeyclub Diemen haalde € 4.476 op, korfbalvereniging DKV Victoria € 3.171, Volleybalvereniging Smashing ‘72 € 1.452, honk- en softbalvereniging TIW-Survivors € 990, sv Zeeburg € 777 en EDOG Muzikaal Theater € 684. TIW-Survivors is inmiddels verhuisd naar de Watergraafsmeer. 80 procent van het bedrag gaat naar de vereniging.

De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor amateursport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt clubs met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland.
Met een uitkeringspercentage van maar liefst 80% keert deze loterij het meeste uit aan het goede doel, de deelnemende clubs. Per lot gaat € 2,40 naar de verenigingen.
Clubactie-loten verkopen was voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank. Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie, is de onlineverkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club. Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven. Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Uit de krant