Afbeelding

Gemeenteraad steunt voorstel om geen precario te heffen voor uitbreiding terrassen op gemeentelijke grond

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad gaat akkoord met het voorstel van het college van B en W om voor 2021 geen precariobelasting te heffen voor de uitbreiding van terrassen op gemeentelijke grond. 

De gemeenteraad steunt tevens het voorstel om het tarief voor het marktgeld in 2021 met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 te halveren en het tarief voor de toeristenbelasting in 2021 met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 te verlagen met 50% (€ 1,00 per persoon per nacht).

Dit bleek donderdag tijdens de informatieve raadsvergadering. Het raadsstuk ‘Aanpassingen belastingverordeningen 2021 als gevolg van de coronacrisis’ staat als hamerstuk op de agenda van de besluitvormende gemeenteraadsvergadering van 16 december.

Horecabedrijven in Diemen kregen in het voorjaar van 2020 toestemming om hun terras uit te breiden of een terras in te richten. De gemeente wilde hiermee de lokale horeca tegemoet komen. 

De horeca heeft het sinds het begin van de coronacrisis heel moeilijk. De horeca moest tweemaal voor lange tijd de deuren sluiten. Tijdens de perioden dat de horeca wel open mocht zijn waren en zijn er beperkingen van kracht. Op dit moment moet de horeca om 17.00 uur sluiten.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief