Afbeelding

Aantal coronabesmettingen in Diemen loopt weer op

Algemeen

DIEMEN - In week 48 (van 29 november tot en met 5 december) zijn 230 inwoners van Diemen positief getest op het coronavirus. In week 47 werden 181 inwoners van Diemen positief getest.

In week 48 lieten 1.239 inwoners van Diemen zich testen bij een GGD-testlocatie. In week 47 lieten 989 inwoners van Diemen zich testen. 

Dit blijkt uit cijfers die de GGD Amsterdam zojuist bekend heeft gemaakt.

Het aantal inwoners van Diemen dat in week 47 positief werd getest (181) was lager dan in week 46. Toen werden 210 inwoners van Diemen positief getest. De daling van het aantal coronabesmettingen heeft zich in week 48 dus niet doorgezet. Integendeel.

Sinds vrijdag 3 december staat er weer een mobiele testlocatie van de GGD bij het gemeentehuis.

De GGD Amsterdam duidt de cijfers: “In week 48 is het aantal positief geteste mensen in Amsterdam-Amstelland afgenomen met 5% vergeleken met de week daarvoor. In Diemen nam het aantal COVID meldingen toe t.o.v. de voorgaande week, in de overige gemeenten namen de aantal meldingen af. In stadsdelen Oost, Nieuw-West en West van de gemeente Amsterdam bleef het aantal COVID meldingen vrijwel gelijk t.o.v. de voorgaande week. In stadsdeel Zuidoost namen de meldingen toe en in de overige stadsdelen namen de meldingen af.”

“Het aantal inwoners binnen Amsterdam-Amstelland dat zich afgelopen week bij een GGD-testlocatie liet testen was 4% lager dan de week ervoor. Het percentage testen met een positieve uitslag bleef met 17,7% gelijk ten opzichte van de voorgaande week”, aldus de GGD Amsterdam.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief