Afbeelding

Plannen voor woningbouw in en rondom de Rietschuur voor actieve senioren naar gemeenteraad

Algemeen

DIEMEN - Het college van B en W is akkoord gegaan met een project om de Rietschuur en het gebied er omheen te ontwikkelen. In en rondom de Rietschuur worden sociale en middeldure nieuwbouw huurwoningen voor senioren gebouwd. Hiermee hoopt het college de doorstroming op de Diemense woningmarkt te verhogen. 

De Rietschuur ligt vlak bij de (nieuwbouw) wijk Plantage de Sniep. De gemeente is al langere tijd bezig met het verder ontwikkelen van Plantage de Sniep. Het project ‘Rietschuurhof’ is onderdeel van deze ontwikkeling. 

De Rietschuur is een gemeentelijk monument. De monumentale waarde wordt bewaard bij het ontwikkelen van de Rietschuur. Verantwoordelijk wethouder Lex Scholten: “Ontmoeten staat centraal bij dit woonproject. We bieden actieve senioren de mogelijkheid samen op een veilige en prettige plek zelfstandig te wonen. Daarin houden we rekening met de monumentale waarde van de Rietschuur. De plannen moeten worden vastgesteld door de gemeenteraad. “

Woongemeenschap 

Het gemeentelijk monument de Rietschuur wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming. Het doel van het woonproject is dat een woongemeenschap ontstaat voor actieve senioren (65+). In deze woongemeenschap is het de bedoeling dat men naar elkaar omkijkt en dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de omgeving en het gebouw. De woningen zijn bedoeld voor ouderen die het prettig vinden om elkaar af en toe te helpen en samen oud te worden. 

Het project bestaat uit een mix van vrije sector (koop en/of huur in de Rietschuur), sociale en middeldure huur in de nieuwbouw. In totaal gaat het om +/- 45 woningen. 

Planning 

De gemeenteraad beslist in januari 2022 over de plannen. Daarna wordt gekeken welke partij het project gaat uitvoeren. Ook wordt dan de participatie georganiseerd. De verwachting is dat de bouw in 2024 kan starten en in 2026 is afgerond. 

Uit de krant